Бяс в Кремъл, породен от справедливо решение на българските служби.  Москва

...
Бяс в Кремъл, породен от справедливо решение на българските служби.  Москва
Коментари Харесай

Пяна на устата на Захарова! Тежки думи срещу страната ни

Бяс в Кремъл, подбуден от заслужено решение на българските служби.  

Москва е шокирана и възмутена от изгонването на тримата свещеници от Руската православна черква (РПЦ) от България, София цели спиране на връзките сред православните църкви на двете страни.
-->
Това се споделя в коментар на говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, оповестен на уеб страницата му, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Руската черква ще затвори, а оповестените от ДАНС за шпиони духовници от храма, са били откарани от българските миграционни управляващи в кола с решетки на прозорците, с цел да си съберат нещата от храма, а оттова да бъдат превозени до границата със Сърбия, където ще бъдат оставени, заяви Захарова.

По-рано ДАНС разгласи, че поради активност против националната сигурност на България в период от 5 години нямат право да влизат в страната един съветски жител и двама беларуси. Става въпрос за духовници от Руската черква в центъра на София.

Единият експулсиран е настоятелят на Подворието на Руската православна черква архимандрит Васиан, разгласен преди седмица от македонски медии за съветски разузнавач. Заедно с него гоним и двама чиновници на храма " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".

Мерките са по отношение на осъществявана от тримата активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на Република България.

От ДАНС потвърдиха, че експулсирането е разпоредено със заповед на шефа й Пламен Тончев. Принудителните ограничения, които са наложени, са са " експулсиране ", " лишаване правото на престояване " и " възбрана за влизане в Република България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР